Tänään on taas koko suomi leipoo- päivä.. Koen olevani niin onnekas että pääsin ohjelmaan mukaan, opin paljon uutta ja sain mahtavia ihania ystäviä!!!! Kuten joka torstai; tänäänkin on kisastudiota varten tehty leivonnaisia. Valitettavasti en tämän päivän katsomoa varten tekemääni herkkua voi vielä paljastaa, sillä muuten illan ohjelmassa oleva leipomukseni paljastuisi.. mutta koska blogini on niin tuore niin jaan viime torstaisen ihanan päärynä-kinuski-murupiirakan ohjeen:
POHJA:
110g voita
80g tomusokeria
1 keltuainen
200 g jauhoja
30 g
mantelijauhoja
1rkl sitruunamehua
TÄYTE:
3 isohkoa tuoretta päärynää
kuorittuna ja kuutioituna
1 prk valion päärynäkinuskirahkaa
200 g
tuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
2 munaa
1 rkl jauhoja
1 tl
kanelia
vaniljasokeria maun mukaan
PÄÄLLE:
100 g voita
1dl
ruokokidesokeia
2 dl jauhoja
2 dl mantelilastuja
TEE NÄIN:
Ensin pohjan
kuivat aineet sekaisin, nypi pehmenneen voin joukkoon, lisää keltuainen mukaan ja
lopuksi sitr.mehu. Painele vuokaan ja kylmään hetkeksi.
Täytteessä sotke tuorejuustoon kaneli, vaniljasok. ja jauhot. Lisää rahka
ja kinuskikastike sekä munat. Lopuksi päärynäpalat sekaan ja kaada täyte
pohjan päälle. Paista 200 asteessa alatasolla n. 20 min, laske
170 asteeseen ja vielä 10 min. Sillä välin sulata voi kattilassa. Ota
pois liedeltä, lisää siihen sokeri ja anna sokerin hieman liueta. Sit
jauhot ja mantelit mukaan. Ota piirakka pois uunista, ripottele muruseos
päälle ja paista keskitasolla vielä 15-20 min. Anna jäähtyä ihan
jääkaappikylmäksi ja tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa. Nam!
Vinkki! Voit kokeilla päärynän sijaan omenaa ja päärynärahkan tilalla vaniljalla maustettua rahkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti