28 lokakuuta 2014

Punaherukkapiirakka

Meillä on todella pieni pakastin jääkaapin yhteydessä ja mikäli sinne jotain laittaa, pitää melkeinpä aina sieltä myös jotain ottaa pois. Niinpä pussillinen loppukesästä kerättyjä punaherukoita päätyi tähän helppotekoiseen piirakkaan.

Taikina
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Täyte 1
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
vaniljasokeria tai aromia

Täyte 2
2 1/2 dl punaherukoita
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä

Muruseos
60 g voita
1 dl jauhoja
1/2 dl sokeria

Aloita sekoittamalla täyte 1 ainekset yhteen ja nosta odottamaan. Tee myös täyte 2 eli survo (sulaneet) marjat, lisää sokeri ja maissitärkkelys. Tee taikina : vaahdota pehmeä voi ja sokeri. lisää munat joukkoon yksi kerrallaan kevyesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele maidon kanssa vuorotellen taikinan joukkoon. Levitä taikina uunivuokaan (n.25x30 cm) Lusikoi päälle nokareina juustoseosta ja marjasurvosta. Marmoroi pinta vetämällä veitsellä siksakkia muutaman kerran pinnassa, jotta täytteet sekoittuvat kauniisti keskenään. Sekoita muruseoksen ainekset ja murustele päälle. Paista 175 asteessa n.35-40 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä vaniljavaahdon kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti