13 lokakuuta 2014

Feta-oliivi kiekot

Vaikka tykkään leipoa ihan kaikkea, olen silti ehkä hitusen enemmän suolaisten leivonnaisten ystävä. Jatkuvasti yritän keksiä uusia reseptejä ja makuyhdistelmiä. Nämä helpot pikkusuolaiset yhdistelevät lempiraaka-aineitani (joita muuten on MONIA) mutta täytteeksi voit valita melkeinpä ihan mitä tahansa; siispä muutama eri täytevinkki lopussa :)


RAHKAVOITAIKINA
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
(kuivattuja yrttejä; basilika/ruohosipuli tms.)

TÄYTE
200 g tuorejuustoa
2 rkl vihreää pestoa
1 kourallinen tuoretta rucolaa
1 dl vihreitä oliiveja (paprikatäytettyjä)
mustapippuria
1 v.sipulin kynsi
(ripaus suolaa)
100 g fetajuustoa -> kunnon fetaa, ei niitä rasvattomia kumipaloja :D

1 muna voiteluun


 Sekoita vatkaimella pehmennyt voi ja maitorahka sekaisin. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää halutessasi 1 tl jotain kuivattua yrttiä. Lisää kuivat aineet rahkavoiseoksen joukkoon muutamassa erässä käsin vaivaten. Siirrä jääkaappiin asettumaan 1/2 tunniksi. Notkista tuorejuusto, lisää pesto, valkosipuli ja mustapippuri. Hienonna rucola, silppua oliivit ja lisää täytteeseen. Maista ja lisää suolaa halutessasi. Kauli taikina n.1 cm paksuiseksi levyksi ja levitä täyte sille. Murustele feta täytteen päälle ja kääri levy rullaksi, samaan tapaan kuin kääretorttu. Leikkaa n. 1,5 cm levyisiksi paloiksi ja asettele kiekot leivinpaperille kiepsauttaen rullan reuna kiekon alle. Riko munan rakenne rikki ja voitele kiekot. Paista 200 asteessa n. 15 min.

Täytevaihtoehtoja

1.
50 g pepperonimakkaraa kuutioituna
200 g Valio paprika-chili tuorejuustoa
1 dl cheddar-raastetta
mausteita oman maun mukaan esim. valkosipuli,savupaprika jauhe, timjami 

2.
n.50-100 g kypsennettyä kanaafilettä kuutioina
200 g mangotuorejuustoa
1 tl currya
100 g aurajuusto
muita mausteita oman maun mukaan esim. paprikajauhe, mustapippuri



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti