25 lokakuuta 2014

Juustopiirakka

Tämä juustonystävän piirakka on superherkullinen ja sopii erinomaisesti illanistujaisiin tai sitten vaan omaksi iloksi. Minulla on tapana tarjota piirakan kanssa hedelmäistä savukinkkusalaattia mutta lasi viiniä ja viikunahillo olisi myös oiva vaihtoehto. Ohje on pellilliseen ja helppo toteuttaa myös gluteenittomana tai laktoosittomana.


Pohja
200g margariinia
150 g turkkilaista jogurttia
5-6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte
200 g aurajuustoa
200 g mustaleima emmental raastetta
100 g fetakuutioita
100 g kermajuustoa

4 dl ruokakermaa
3 munaa
mustapippuria
persiljaa
paprikajauhetta

Sekoita pehmeähkö margariini ja jogurtti sekaisin. Nypi yhteensekoitetut kuivat aineet joukkoon ja muotoile tasaiseksi taikinaksi.Kauli leivinpaperin päälle, siirrä uunipellille ja painele taikina myös hieman reunoille. Nosta hetkeksi kylmään. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Murustele aura pohjalle, ripottele emmental juusto, sitten murusta feta ja lopuksi kermajuusto. Sekoita munat ja kerma, lisää mausteet ja kaada juustotäytteen päälle. Hölskytä peltiä jotta täyte asettuu tasaisesti ja ripottele vielä hieman paprikajauhetta pinnall. Paista kunnes piirakka on kauniin ruskea pinnasta ja täyte hyytynyt ( n. 30 min). Anna vetäytyä ja tarjoa haalean lämpöisenä haluamillasi lisukkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti