Leivonnassa vaan on jotain maagista..Mittaat, sekoitat, vispaat ja viuhdot; ripaus sitä ja loraus tätä.."älä tule paha kakku, tule hyvä kakku" -loitsut perään ja humps! Yhtäkkiä käsillä on toinen toistaan upeampia leivonnaisia jotka voivat ilahduttaa, piristää, lohduttaa ja koukuttaa maistajaansa; taikuutta sanon minä!
20 lokakuuta 2014
Suklainen karpalo-appelsiini kahvikakku
Tämä kakku meni samaisiin juhliin johon tein jääkiekkokakun. Karpaloinen kahvikakku mehevöityy siihen valutettavan siirapin ansiosta.
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl jauhoja
100 g kuivattuja karpalo
80 g makadamian pähkinöitä
70 g valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl appelsiinijukurttia
Kostutusliemi
1 dl sitruunalimua
1 appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
Kuorrutus
30 g valkosuklaata
(vispikermaa)
karpaloita
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa ja sekoita ne karpaloiden kanssa sekaisin. Sekoita kuoriraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kuivia aineita ja jukurttia vuorotellen voi-sokeri vaahtoon, mutta varo sekoittamasta liikaa että taikina pysyisi ilmavana. Kaada voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 min. Peitä pinta tarvittaessa paiston aikana.
Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa ja keitä hetki. Pistele hieman jäähtyneen kakun pintaan cocktailtikulla reikiä ja imeytä liemi kakkuun. Nosta jääkaappiin mehustumaan. Rouhi koristelua varten muutama pala suklaata lastuiksi ja sulata loput. Koristele kakku suklaaraidoilla, kermaruusukkeilla, suklaalastuilla, karpaloilla ja viimeistele tomusokerilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja vaikuttaa niiiiin hyvältä, karpalo ja valkosuklaa on mahtava yhdistelmä ja toi appelsiini tuo siihen varmasti hyvän säväyksen :P Ja söpö idea noi minikakkupaperit tuossa alla.
VastaaPoista