29 marraskuuta 2014

Rukiiset juusto-viikunahyrrät

Jee, meillä on tänään koko suomi leipoo porukalla pikkujoulut Lorin luona!!!!! Ajatuksena oli että kaikki tuo jotain tullessaan ja päätin tehdä jotain pientä suolaista. Pakko oli taas koittaa keksiä jotain uutta ja niinpä se ajatus syntyi juustohyllyllä kun löysin yhtä lempparijuustoani, brändy-pähkinä juustoa.. Suurinta herkkuani on myös viikunat, ja minua kiehtoo suolaisen ja makean yhdistäminen. Viikunat ja juusto onkin jo aikamoinen klassikkopari ja nyt ne päätyivät rukiisen rahkavoitaikinan sisään. Tuota kyseistä juustoa en ole ennen leivonnassa tai ruuanlaitossa käyttänyt, vaan nauttinut aina sellaisenaan juustotarjottimella. Harmikseni huomasin että maku laimenee leivonnaisen sisässä joten juustoa olisi saanut olla vaikka tuplamäärä :) En tiedä sitten onko se tälläisen itsekriittisen ja "mitä enemmän juustoa sen parempi"-ajatusmaailman omaavan oma mielipide. Mutta jos teet näitä, voit huolella maustaa ja laittaa juustoa enemmän tai vaihtaa voimakkaamman juuston reseptiin..


Taikina
250 g rahkaa
250 g margariinia
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte
1 prk creme fraiche paahdettu sipuli
130 g brändy-pähkinäjuustoa
115 g kuivattuja viikunoita
1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria

Sekoita pehmeä margariini ja rahka keskenään. Lisää kuivat aineet ja muotoile taikinaksi. Siirrä jääkappiin odottamaan. Raasta juusto ja silppua viikunat. Lisää raaste fraichen joukkoon, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kauli taikina levyksi, levitä täyte sille tasaisesti ja ripottele viikunasilppu päälle. Rullaa pötköksi ja leikkaa sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Voitele kiekot munalla ja paista 200 asteessa n.25-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti