13 marraskuuta 2014

Dumle-keksi cupcakes



 Idea näihin tuli oikeesti ihan lennossa. Mulla oli siskonpoika eilen kylässä ja ostin meille pussillisen mini dumle keksejä. Ne jäi kuitenkin syömättä joten siitä se ajatus sitten lähti, vieläpä kun postissa tuli eilen Dr. Oetkeriltä maitosuklaa ja caramel hippuja. Keksirouheella ja hippusilla höystetyt cupcaket nousi aika korkealle sijalle mun henk.koht tykkäys listalla :)



Taikina
2 1/2 dl jauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
35 g maitosuklaahippuja
ripaus suolaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl vahvaa kahvia
1/2 dl öljyä
1 muna
1 dl bulgarian jogurttia
50 g dumle keksejä

Kuorrutus
2,5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl Oetkerin appelsiiniaromia
5 kpl dumle keksejä
Oetkerin caramel chunkseja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada hiukan lämmin kahvi sokerin päälle ja anna liutea hetki. Rouhi keksit isohkoiksi paloiksi. Lisää kahvin joukkoon öljy ja muna ja vispauta aineet kevyesti sekaisin niin että munan rakenne rikkoutuu. Lisää kuivia aineita ja jogurttia vuorotellen kevyesti sekoittaen. Laita 12 muffinivuokaan n. 1-2 rkl taikinaa ja ripottele jokaiseen keksirouhetta. Lisää lopputaikina vuokiin ja paista 175 asteessa n. 25 min. Kokeile kypsyys tikulla.


Anna jäähtyä ja vatkaa sillä välin vispikerma. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita kerman joukkoon. Pursota cuppareitten päälle ja koristele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti