07 marraskuuta 2014

Porkkana-pellavarouhe sämpylät

Yritän tosi kovasti opetella syömään erilaisia leseitä ja siemeniä (lue: muutenkin hieman terveellisemmin) ja niinpä käydessäni  Punnitse ja Säästä:ssä, tarttui mukaan pellavarouhetta ja seesaminsiemeniä. Kun kaapista löytyi muutama porkkana ja laatikon pohjalle unohtunut donitsivuoka osuin näkyville; syntyi ajatus seuraaviin sämpylöihin...


  Taikina
2 1/2 dl maitoa
5 g kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
4,5 dl jauhoja
1 dl pellavasiemenrouhetta
1/2 dl vehnäleseitä
suolaa
1 dl porkkanaraastetta
1/2 dl auringonkukkaöljyä

maitoa
seesaminsiemeniä


Sekoita jauhot, pellavarouhe ja vehnäleseet keskenään. Ota seoksesta n. desi ja sekoita kuivahiiva joukkoon ja liota hieman kädenlämpöistä kuumempaan maitoon. Lisää hunaja. Alusta loput jauhot muutamassa erässä, mausta suolalla ja lisää porkkanaraaste ja öljy vaivaten. Kohota liinan alla n. 30 min. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja jaa 12 osaan. Leivo palat tangoiksi, pyöräytä rinkuloiksi ja aseta donitsipeltien koloihin. Anna kohota jälleen 30 min. Voitele sämpylät kevyesti maidolla, ripota seesaminsiemeniä pinnalla ja paista 200-225 n. 10-15 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti