06 marraskuuta 2014

Suolaiset popsit

Tänään koko suomi leipoo ohjelmassa me tehdään kakkutikkareita eli cakepopseja. Näistä herkuista on lukuisia erilaisia variaatioita mutta itse pidän kaikkein eniten cookiepopseista. Tänään halusin tehdä kisakatsomoa varten suolaisen version kakkutikkareista, ja samalla pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan iloleipurin cakepop vuokaa. Nämä kyllä päihittää "my favourites"-listalla cookiepopsit, sillä olen niin suolaisten herkkujen fani :) Voit muokata ohjetta ja vaihtaa makuaineita omien mieltymysten mukaisesti, mutta lisään myös muutaman oman ehdotukseni eli "makuparit"-listan reseptin loppuun!
 
Taikina (40 kpl)
1 prk Valio fraiche-paahdettu sipuli
2 munaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria

100 g savukinkkurouhetta
1/2 pieni paprika
100 g pieniä mozzarella helmiä
2 rkl tuoretta ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi

 Kuorrutus 
200 g tuorejuustoa
2 rkl ruokakermaa
(ripaus suolaa)
ruohosipulia
unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa kevyesti munat ja öljy fraichen joukkoon. Silppua paprika pieneksi ja hienonna ruohosipuli. Lisää kinkkirouhe, paprika, mozzarella ja ruohosipuli fraiche-seokseen. Kääntele kuivat aineet sekaan muutamassa erässä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita n. ruokalusikallinen cakepop vuokaan toiselle puoliskolle ja nosta kansi päälle. Paista 175 asteessa n. 20 min.


Notkista tuorejuusto ruokakermalla ja dippaa pallot osittain tai kokonaan seokseen. Aseta halutessasi kakkutikkaritikku.(Valitse tukeva tikku, sillä kuorrutettu pallo on painava) Koristele ruohosipulisilpulla tai unikonsiemenillä.

Makuparit:

-murennettua vuohenjuustoa (tai feta/tai aura) , kuivattua viikunaa silputtuna, hienonnettu rucolaa

-salamirouhe, paprikasilppu, hienonnettua pepperonia (määrä halutun tulisuuden mukaan) raastettua cheddaria, taikinaan maustamaton fraiche

-auramuru, maissia, savukalkkunaa pienenä kuutiona , maustamaton fraiche, curry



-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti