Tein ensimmäistä kertaa saaristolaisleipää ja ihan oikeasti järkytyin kuinka hyvää se oli!! Aion kyllä ehdottomasti tehtailla tätä joululahjaksi läheisille :)
Leikkasin leivästä ohuita viipaleita ja päälle laitoin pehmeitä kuivattuja viikunoita, rucolaa ja aurajuustoa. Mielettömän hyvä kokonaisuus ja näitä kyllä tuli napsittua vaikka ja kuinka monta palaa illan aikana :)
2-4 leipää (riippuu vuokien koosta)
Taikina
1 litra appelsiinimehu
75 g hiivaa
3 dl leipäsiirappia
1 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl vettä
1/2 dl siirappia
Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää aineksia samassa järjestyksessä kuin ne ovat reseptissäkin. Sekoita ainekset suht nopeasti äläkä vaivaa liikaa. Kaada leipävuokiin ja anna kohota 1 1/2 tuntia. Paista 175 asteessa n. 2 tuntia. Viimeisen puolen tunnin kohdalla, valele leivät siirappivedellä ja jatka sitten paistamista. Jäähdyttyään säilytä jääkaapissa. Maku paranee päivä päivältä!!
Olen tehnyt useilla ohjeilla saaristolaileipää, mutta tämä on yksi suosikeistani. Tein taas rippijuhliimme sitä toissa viikolla ja kehuja sai runsaasti! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista